Ia romaneasca nu este o haina, ci un inger pazitor

Ia romaneasca – un munte de traditie si vibratie benefica.

Oamenii se exprima prin cuvinte, iar cuvantul inseamna energie si vibratie. De aceea cuvintele dor mai tare decat orice, ele rasuna in mintea noastra ani la rand, insotite de starile si emotiile aferente. Alege cu grija cuvantul rostit pentru ca nu-l mai poti lua inapoi – spune o vorba din popor.

Sunetele rostite in momentul vorbirii creaza o anumita vibratie, de frecventa inalta sau joasa, depinde de scopul lor. Pentru ca omul este energie in proportie majoritara si mai putina materie, el rezoneaza imediat cu aceste frecvente. Omul este singurul „element natural” care isi poate schimba frecventa energetica dintr-o extrema in cealalta. Daca omul ar fi un copac, ar face fructe, ar inflori sau s-ar usca in numai 5 minute. Este un dar sau poate un blestem. Un tumult de trairi si emotii. Omul isi poate trai toata viata ” intr-o singura zi”, trecand prin toate starile emotionale existente pe pamant.

Si pentru ca tot ceea ce ne inconjoara inseamna energie, aceasta a fost stocata si transformata in simboluri de marii invatati ai vremurilor, inca de la inceputuri. Un simbol poarta cu sine o incarcatura energetica extrem de mare si de aceea foarte multe grupari se identifica cu unul. Atat negativ cat si pozitiv.

Ia romaneasca – Afla de ce e bine sa o porti?

Tot prin simboluri se exprima si poporul roman. Atat de frumos si unic. Fata de alte popoare, noi avem un intreg alfabet de simboluri energetice. Hainele traditionale populare poarta cu ele aceste minuni, la fel ca si casele sau obiectele casnice. Putini mai stiu insa ce inseamna. Poporul roman are cate un simbol pentru fiecare traire si pentru fiecare etapa din viata unui om.

De exemplu la nastere copilul era imbracat cu o camasa ce avea cusute  simboluri ce reprezentau sanatatea, belsugul, norocul, dragostea si  alte elemente ce aveau ca scop protejarea noului nascut si deschiderea unui flux de energie care il insotea si il proteja  toata viata. De asemenea, atunci cand un om trecea in nefiinta, acesta era imbracat intr-o camasa ce avea cusute niste simboluri ce ii indrumau si ii insoteau sufletul in lumea cealalta. Era un scut de protectie a sufletului ca acesta sa nu fie furat de diavol. De asemenea, pe aceasta camasa se gasea cusuta si povestea vietii, ce avea sa-l insoteasca in calatoria lui si sa-i fie de ajutor. Pe aceasta haina se gaseau si simboluri ce aveau sa-i poarte cu mare grija sufletul  pana in rai.

Ia nu este o haina, ci un inger pazitor

Avem o istorie fascinanta in acest sens, pornind de la daci, pana la bunicii nostri. Chiar daca atunci ei nu intelegeau insemnatatea tuturor elementelor, le respectau cu sfintenie. Astazi fizica cuantica ne ajuta sa intelegem insemnatatea unui simbol si sa il traducem cu adevarat.

Pentru ca astazi este motiv de sarbatoare (ziua universala a iei), o sa vorbim si despre principalul element traditional care se mai poarta in vremurile moderne – ia romaneasca.

Ia romaneasca are pe ea niste simboluri extraordinare ce o ajuta pe cea care o poarta si ii influenteaza starea si chiar viata. Ia reprezinta o adevarata binecuvantare pentru cea care o imbraca. Are atat de multe simboluri ce reprezinta viata, sanatatea, bunastarea, norocul, protectia divina, dragostea, belsugul, fertilitatea si multe altele. Cand porti o ie e ca si cum cineva te tine in brate si iti spune toate cuvintele de bine din lume. Ia romaneasca nu este o haina, ci un inger pazitor.

Chiar daca nu stii sau nu crezi in simbolurile sau valorile romanesti… Poarta o ie. Daca te-ai nascut pe pamant romanesc porti in ADN-ul tau aceste vibratii si rezonezi cu ele. Toate acestea te ajuta sa-ti echilibrezi energia interioara pentru ca tu, undeva in interior deja contii aceste informatii.

De ce e bine sa ai o ie facuta de mama ta ?

Nu exista binecuvantare mai mare pentru tine, ca o ie cusuta de mama ta.  Energia acelei ii te va proteja toata viata. Roag-o pe mama ta sa-ti faca una si chiar daca nu se pricepe, alegeti impreuna cateva simboluri si experimentati  pe o bluza. Nu trebuie sa o cosi pe toata, iti poti face o bluza simpla la croitor si apoi sa o coaseti impreuna (cateva simboluri).

Daca esti mama la randul tau, coasei fiicei tale o ie, o vei proteja toata viata. Chiar si atunci cand nu vei mai fi. Daca nu stii sa cosi exista si cursuri in acest sens (sezatori moderne) unde vei afla si ce insemna fiecare simbol.

In aceasta sedinta foto nu port o ie autentica. Le apreciez insa de mica, atat din punct de vedere artistic, cat si ca efort depus in realizarea lor. Impreuna cu bunica mea coseam cand eram mica. Imi placea sa-i „fur”modelele si sa le „imbunatatesc”. Am purtat mai multe ii, insa  dupa ce am aflat ce insemna cu adevarat, le iubesc si mai mult.

Chiar daca am fost tentata sa cumpar de  multe ori, acum astept cuminte si rabdatoare sa port ia de la mama mea, care este in plin proces creator.

Credit foto http://www.stilpozitiv.ro

Traieste, Iubeste, Experimenteaza!

Iony

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *