Traiesti acum sau mai tarziu?

Fericirea sta in lucruri mici. In toate detaliile vietii pe care le ignoram si pe care ar trebui sa le pretuim mai mult. Ele ne spun ca traim, iar asta ar trebui sa ne fie suficient pentru a ne bucura de fiecare zi. Ne plangem permanent si suntem nemultumiti. Ne-am gandit oare ca poate suntem atat de nefericiti pentru ca perspectiva asupra vietii nu este cea corecta?

    Ne credem nemuritori, indestructibili, stapani pe orice. Credem ca o sa mostenim pamantul. Ca totul va fi al nostru. Ignoram ce avem in jur si traim haotic. Ne invartim ca niste titirezi fara sa vedem nimic. Trecem nepasatori pe langa orice. Nu ne mai permitem nici sa avem sentimente. Nu mai empatizam cu nimic.

    Totul este in ceata. Conservam mereu sentimentele pentru maine si pentru mai tarziu. Alta data, acum avem alte lucruri mai importante de facut decat sa traim. O sa avem mai tarziu timp si pentru asta. Ce naivi putem fi!

Daca maine/mai tarziu nu mai exista, ce vom face cu toti banii stransi, cu toate lucrurile bune puse bine la pastrat?

      Avem atatea obiceiuri legate de aceasta sintagma. Unul din miile de exemple este legat de imbracaminte. Avem haine pentru „mai tarziu” pe care nu le imbracam niciodata pentru ca nu mai aratam la fel si nici nu ni se mai potrivesc.

Traiesti  acum sau mai tarziu?

Avem atatea lucruri rezervate pentru mai tarziu…Sute. Mancam sanatos, facem sport, tinem regim, rabdam, trudim, suferim. Ne indeplinim telul, dar la ce ne folosesc toate astea daca NU TRAIM. De ce vrem sa ajungem sanatosi la 100 de ani daca pana atunci nu am trait deloc, nu ne-am bucurat  de nimic, am ignorat toti oamenii dragi, nu am iubit, nu ne-am iubit nici macar pe noi.

      Am fost si suntem intr-o continua stare de somn. Multi spun ca isi doresc sa traiasca multi ani, dar nu stiu sa-ti raspunda pentru ce traiesc. Sa faca ce fac si acum?…Supravietuiesc cu greu in propria lor inchisoare si se complac in aceasta stare afirmand ca „viata e grea”.

       Viata e frumoasa, doar ca noi nu am fost educati sa o privim corect. Ne este extrem de greu sa vedem altceva decat ce au vazut mii de ochi atatea generatii inaintea noastra.

Ce inseamna mai tarziu pentru tine?

Mai tarziu=Niciodata?

Tu cate lucruri ai pentru „mai tarziu”?

Bucura-te de ACUM si de AZI.

Viata e despre a trai cu toata fiinta ta fiecare moment. De a simti bucuria fiecarei secunde care iti este permisa sa o simti in tot corpul.  Acea secunda iti atesta faptul ca existi si ai sansa de a experimenta frumusetea lumii ce te inconjoara. Bucuria sta in detalii.

Opreste-te din alergat si respira viata.

Traieste-ti viata… nu o conserva!

 

 

Traieste, Iubeste, Experimenteaza

Iony

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *