Porcelain Style-Portelanul chinezesc, inspiratia designerilor

porcelain dress

Porcelain Style-Portelanul chinezesc, sursa de inspiratie a designerilor vestimentari si de accesorii in acest an. Made in China nu suna bine deloc astazi, mai ales atunci cand vorbim despre moda. Toata lumea tine mai mult la eticheta decat la calitate sau chiar la produs. Cel mai important este sa exprime opulenta prin afisarea etichetelor la vedere. Surprinzator este insa ca majoritatea brandurilor mari isi fabrica produsele in China, fie ca vorbim de cosmetice, accesorii sau haine. China s-a facut remarcata in ultimii ani prin forta de munca ieftina. Mult si de calitate mai slaba-acesta ar fi sloganul multor produse fabricate astazi acolo. Insa lucrurile nu au stat mereu asa, China a reprezentat  mult timp un etalon de calitate si unicitate. Produsele chinezesti erau extrem de scumpe si de cautate.

Inventii chinezesti

        Trecand peste latura extrem de comerciala a Chinei descoperim ca aceasta tara are o cultura artistica foarte vasta, ce a influentat de-a lungul timpului dezvoltarea nivelului de trai din intreaga lume. Chinezii sunt recunoscuti ca mari inventatori, iar descoperirile lor au marcat evolutia intregii omeniri. Lor trebuie sa le multumim pentru ca astazi putem folosi hartia, busola, pastele fainoase sau matasea. Tot lor trebuie sa le multumim, sau nu, ca au inventat alcoolul :)). La inceputul secolului III d.Hr., ei se delectau deja cu bere, vin sau lichior.

Cultura chineza a avut un rol extrem de important in dezvoltarea artei din intreaga lume. Fiind una dintre cele mai vechi. Amintim aici doar arhitectura spectaculoasa, sculpturile, portelanul, pictura murala, pe panza de matase sau hartie.

Portelain Style-De pe masa regilor pe podiumul de moda.

          Portelanul a aparut prima data in China, iar pentru realizarea lui s-au folosit unelte extrem de avansate pentru acea perioada. Acesta se fabrica din diferite tipuri de lut si pietre. Compozitia era secreta. Portelanul era foarte pretios si  scump. Era folosit doar de regi. Foarte tarziu a reusit sa fie exportat in intreaga lume. Era apreciat datorita culorilor naturale luminoase obtinute prin arderea in cuptoare speciale, dar si a picturilor decorative. Marii artisti ai vremurilor pregateau mii de schite si doar cateva erau acceptate de regi pentru a fi mai tarziu transpuse pe vase. Acestia controlau intreaga productie.

Porcelain style-Eleganta si rafinament

     Revenind la moda, observam ca „portelanul” si-a lasat o amprenta puternica  asupra hainelor, gentilor, pantofilor  si a accesoriilor din acest an. Un stil ce exprima simplitate si rafinament. Oricine poate purta aceste piese vestimentare cu imprimeuri florale ce te duc imediat cu gandul la o vacanta pe malul marii. Un produs porcelain style merita cu siguranta investitia in acest sezon, fie ca optam pentru o rochita, o geanta, un costum de baie sau o husa pentru telefon.

Acest tip de imprimeu albastru pe fundal alb este foarte versatil si usor de asortat cu alte piese intr-o singura culoare. Vara asta cu siguranta veti fi remarcate daca veti purta un costum de baie sau o rochita precum cele din imaginile atasate.

Puteti gasi acest gen de produse si pe diva-charms / shein.com

Iubeste, Traieste, Experimenteaza,

Iony

 

Sursa foto: pinterest

Sursa documentare :descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *